Yiyecek İçecek Hizmetleri 10.sınıf öğrencileri Birlikte makarna Salatası yapıyoruz; İşte TARİFİ Sizlerle..
Malzemeler
Yarım paket boncuk makarna (250 gr)
1 kavanoz garnitür (340 gr)
1 kutu konserve mısır (220 gr)
3 adet kornişon turşu
Yarım demet dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı yoğurt
4-5 yemek kaşığı mayonez
Hazırlanışı
Öncelikle yarım paket boncuk makarnayı kaynayan bol suyun içerisine ilave edelim.
Makarnalarımızı paketinde yazdığı süre boyunca haşlayalım.
Diğer taraftan yarım demet kadar dereotunu ince ince kıyalım.
3-4 tane kornişon turşuyu da yine küçük küçük doğrayalım. Makarna salatasının sosu için uygun bir karıştırma kabına 2 su bardağı yoğurt, 4-5 yemek kaşığı kadar mayonez,1 tatlı kaşığı tuz, kıydığımız yarım demet dereotunu alalım. Bir kaşık veya tel çırpıcı ile güzelce karıştıralım.
Genişçe bir kaseye haşlayıp suyunu süzdüğümüz makarnaları alalım.
Ardından suyunu süzdüğümüz 1 kavanoz garnitür, 1 kutu konserve mısır, doğradığımız kornişon turşular ve hazırladığımız yoğurtlu sosu ekleyerek güzelce karıştıralım.
Makarnayı dilerseniz bu şekilde dilerseniz de porsiyonluk kaselere paylaştırarak servis edebilirsiniz.